JAGUAR LAND ROVER РОЗРОБЛЯЄ МІСЬКИЙ ХАБ ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ АВТОНОМНИХ ТЕХНОЛОГІЙ


  • Завдяки співпраці з майбутнім мобільним містечком в Ірландії (FMCI) Jaguar Land Rover проводитиме тестування в реальних умовах

  • У хабі компанія досліджуватиме автономні, підключені, електрифіковані авто та каршерінг

  • Тестувальним полігоном стануть 12 км доріг із розумними розв’язками та підключеними автостоянками

  • Для випробувань використають Jaguar I-PACE — перший у світі преміальний повністю електричний кросовер

    Jaguar Land Rover працює над створенням інтелектуального міського хабу, де тестуватимуть підключені технології в режимі реального часу — коли автономні транспортні засоби пересуваються разом зі звичайними автомобілями та пішоходами.

    Кампус майбутньої мобільності в Ірландії (The Future Mobility Campus Ireland — FMCI) стане спільним випробувальним полігоном, поділеним на 12 км автомобільних доріг загального користування. Там отримають і застосують дані від датчиків, змоделюють різноманітні дорожні умови та сценарії дорожнього руху, перевірять нові технології. На випробуваннях тестуватимуть повністю електричний Jaguar I-PACE.

    Хаб сприятиме дослідженням Jaguar Land Rover автономних, підключених, електрифікованих та каршерінгових автомобілів. Автономні технології та електрифікація є ключовою частиною стратегічної мети компанії — суспільство перебуватиме у більшій безпеці з покращеним станом здоров’я завдяки інноваційним технологіям.

    За усім периметром збудованого об'єкта встановлять датчики та системи визначення місцезнаходження, хаб оснастять центром управління та контролю даних, а також прототипами самохідних автомобілів. Він матиме розумні розв’язки, підключені дороги, автономне паркування та зарядку для електромобілів. Окремими перевагами стануть виїзд на 450-кілометрову ділянку підключеної траси та керований коридор повітряного руху для безпілотних літальних апаратів від аеропорту Шеннон уздовж естуарія Шеннон в Ірландії.

    Компанія Jaguar Land Rover є провідним партнером FMCI, водночас співпрацюватиме з іншими світовими технологічними компаніями з розвитку об’єктів: Cisco, Seagate, Renovo, Red Hat, Valeo та Mergon. FMCI забезпечує Jaguar Land Rover основним дослідницьким майданчиком поруч із існуючим об’єктом, центром програмного забезпечення Шеннона.

    Джон Кормікан, генеральний директор Jaguar Land Rover зі співпраці із «Шаннон Ірландія», зазначив: «Партнерство з FMCI надає реальний об’єкт для випробування наших нових автономних, підключених, електрифікованих та каршерінгових технологій у стратегічному місці. Співпраця з компаніями-виробниками програмного забезпечення найвищого рівня дозволить ефективніше розвивати наші майбутні системи».

    CEO FMCI Рассел Віккерс повідомив, що «зона розумного міста забезпечує глобальні компанії важливим об’єктом для спільної роботи та розробки провідних світових технологій, починаючи від автономних автомобілів і закінчуючи підключеною та інтерактивною інфраструктурою». За його словами, випробувальний полігон допомагає проводити випробування в умовах реального часу та відповісти на запитання, пов’язані з майбутньою мобільністю.