ПОВНИЙ ДОСТУП: ВСЕСВІТНЬО ВІДОМИЙ ФОТОГРАФ ДЕВІД ЯРРОУ ЗМІГ ЗРОБИТИ УНІКАЛЬНІ ЗНІМКИ ДИКОЇ ПРИРОДИ ЗАВДЯКИ НОВОМУ DEFENDER

- Легендарні знімки: фотограф та давній прихильник некомерційної організації Tusk Девід Ярроу зробив унікальні знімки для благодійної кампанії із захисту дикої природи в рамках Року левів.

- Привернення уваги: кількість диких левів в Африці впала до 20 000, а популяція носорогів вже більш чисельна, але три чверті популяції левів все ще на межі зникнення.

- У пошуках прайдів: прототип нового Defender, оздоблений унікальним камуфляжем від організації Tusk, допомагав знаходити та спостерігати за левами у заповіднику Борана в Кенії.

- Надійний партнер: компанія Land Rover вже 15 років є офіційним партнером некомерційної організації Tusk. У 2019 році благодійна організація намагається привернути увагу до проблеми зменшення популяції левів у Африці.

Всесвітньо відомий фотограф Девід Ярроу об’єднав зусилля з компанією Land Rover для підтримки некомерційної організації Tusk та зробив серію вражаючих знімків дикої природи. Основна мета – привернення уваги до скорочення популяції левів у Африці.

Tusk визначила 2019 рік «Роком левів» із метою виведення питання зменшення популяції левів до топа основних завдань захисту дикої природи. Компанія Land Rover підтримала цю ініціативу та надала прототип нового Defender, який взяв участь в операції відстеження левів у заповіднику Борана, що знаходиться в окрузі Лаікіпіа на півночі Кенії.

З новим Defender 4x4 в родині Defender з’явиться автомобіль із надзвичайно широкими можливостями та новим рівнем комфорту і маневреності. Всі випробування на ньому проводилися спеціалістами із захисту дикої природи в реальних умовах заповідника Борана. Зв’язок компанії Land Rover зі Східною Африкою почався ще у 1948 році, коли деякі з перших 48 моделей передсерійного виробництва також проходили випробування в цьому регіоні.

Фотограф Девід Ярроу зробив серію знімків під час пошуку прайду левів. Наразі в Африці в дикій природі живуть всього 20 000 левів, але три чверті африканських левів знаходяться на межі зникнення, в той час як популяція носорогів вже збільшилася до 25 000 тварин (20 000 білих і 5 000 чорних носорогів).

Видатний фотограф Девід Ярроу сказав: «Дуже важливим у зйомці дикої природи є доступ, тобто вміння фотографа знайти найкращу позицію, з якої він буде знімати, тому фотографу потрібен автомобіль, який може помогти йому дістатися навіть до недоступних місць. Defender став синонімом пригод і охорони дикої природи з того моменту, як перший автомобіль Land Rover був випущений у 1948 році. Тому я розумію, чому першим офіційним завданням нового Defender стала допомога зі зверненням уваги на скрутний стан левів в Африці».

Унікальний проект в Кенії надав працівникам організації Tusk можливість випробувати новий Defender в реальних умовах на території 14 000 гектарів заповідника під час виконання повсякденних завдань, серед яких була заміна старого нашийника із вбудованим радіопередавачем одного з левів-самців. Його вдалося приспати снодійним на близький відстані від камуфльованого прототипу Defender.

Голова Tusk, кавалер Ордена Британської імперії, Чарльз Мейг’ю сказав: «Цей рік наша організація оголосила роком левів. Нашою метою є привернення уваги до тривожного темпу скорочення популяції левів у Африці. На щастя, у заповіднику Борана живуть декілька прайдів. За допомогою пристроїв, вбудованих в нашийники, ми відстежуємо їх переміщення у природних умовах заповідника, захищаємо їх та запобігаємо будь-яким зіткненням прайдів із населенням. Новий Defender був з нами на кожному кроці нашої подорожі, починаючи від переправлення через річки та закінчуючи підйомами по скелястим стежкам».

За підтримки некомерційної організації Tusk заповідник Борана проводить роботи у декількох стратегічних напрямках, таких як підтримка громад, освіта в галузі навколишнього середовища, охорона довкілля, захист зникаючих тварин і підтримка безпечного співіснування людей і дикої природи. Заповідник є домівкою для деяких найменш захищених видів тварин, таких як слони, чорні носороги, африканські дикі пси та пустельні зебри, які живуть у заповіднику поряд із левами та іншими крупними хижаками.

Директор Jaguar Land Rover із міжнародного PR і партнерських проектів Лаура Вуд прокоментувала: «Для нас цей проект став чудовою нагодою попрацювати із командою партнерів із організації Tusk та звернути увагу на скорочення кількості левів у Африці. У заповіднику Борана можна знайти багато складних умов руху, що зробило його ідеальним місцем для випробування функцій нового Defender, які допомагають долати будь-які перешкоди».

Світова прем’єра нового Defender відбудеться вже в 2019 році.