В УМОВАХ СОЦІАЛЬНОГО ДИСТАНЦІЮВАННЯ ВИРОБЛЕНО ПЕРШИЙ RANGE ROVER


  • В умовах соціального дистанціювання, на заводі в Соліхалі, виготовлено перший Range Rover

  • Компанія Jaguar Land Rover працює за жорстким протоколом для забезпечення соціального дистанціювання та охорони здоров’я працівників

  • Цього тижня відновлено роботу заводів у Нітрі (Словаччина) та Граці (Австрія)


Після перерви у виробництві через пандемію коронавірусу, 20 травня перший Range Rover, вироблений в умовах соціального дистанціювання, виїхав із заводу Jaguar Land Rover в Соліхалі.

Компанія поступово повертається до стандартних умов виробництва, внаслідок чого діють ефективні заходи соцдистанціювання, дотримання гігієни та спостереження за станом здоров'я співробітників. Ретельно оглянуті всі виробничі майданчики, інженерні та офісні приміщення разом з територіями спільного користування. На першому місці — добробут і здоров’я працівників, тому в новому протоколі, з моменту повернення до роботи, персонал побачить значні зміни. Від цього тижня близько 2 500 співробітників повернуться до роботи.

Серед заходів безпеки: перевірка температури тепловізорами, двометрова дистанція між працівниками, користування засобами індивідуального захисту, посилена дезінфекція на заводах тощо. Jaguar Land Rover пропонує кожному працівнику виготовлений компанією багаторазовий захисний візор для обличчя.

Директор із виробництва Jaguar Land Rover Грант МакФерсон підтвердив готовність відновлювати колишні темпи роботи: «Дивлячись, як перший Range Rover зійшов із виробництва – відчувається визначний момент для Jaguar Land Rover, для працівників компанії та інших бізнесів із нашого ланцюга поставок. Це означає закінчення тимчасової перерви і сигналізує про початок повернення до нормального стану речей. Але, звісно, це нова норма».

Перед поверненням до роботи, окрім нових обмежувальних заходів, працівникам запропонують вжити додаткові. Наприклад, заповнення медичної анкети онлайн, підписання статуту про здоров'я та добробут, моніторинг температури вдома перед кожною зміною.

Головний лікар Jaguar Land Rover, Доктор Стів Айлі визнав, що компанія пережила безпрецедентні часи, пов'язані з COVID-19. «Безпека і добробут родини Jaguar Land Rover – наша основна турбота. Ми розробили найефективніший протокол та гайдлайни, щоб працівники відчували спокій при поверненні на робоче місце. Заходи розроблялися на основі медичних досліджень та оперативного моніторингу, враховуючи досвід наших команд у Китаї та Словаччині. Ми продовжуємо спостерігати за ситуацією, дотримуючись вказівок усіх владних органів на ринках, де працюємо. Водночас і швидко адаптуємося до їхніх порад».

Цього тижня виробництво автомобілів Jaguar та Land Rover також відновилося в Нітрі (Словаччина) та Граці (Австрія). Минулого тижня команда Центру з виробництва двигунів у Вулвергемптоні (Великобританія) знову почала виробляти двигуни Ingenium, аби компанія поступово поверталася до виробництва транспортних засобів. Перший етап виробництва відновиться у Хейлвуді (Великобританія) 8 червня. У Касл Бромвічі заплановано декілька важливих заходів, оскільки Jaguar Land Rover готується до презентації нового модельного року. Спільний виробничий завод компанії в Чаншу (Китай) працює з середини лютого.

Поступово країни послаблюють вимоги до соціального дистанціювання, а дилерські центри на окремих ринках знову відкриваються. Відповідно, про перезапуск виробництва на інших заводах Jaguar Land Rover повідомить пізніше, залежно від ситуації.

В Україні офіційні дилерські центри Jaguar Land Rover у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі та Одесі працюють із дотриманням усіх заходів безпеки та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я та Кабінету Міністрів України.