ЕКСКЛЮЗИВНО: ЮРІЙ ГОРБУНОВ РОЗПОВІВ ПРО ВЛАСНИЙ ТЕМП ЖИТТЯ

86 тисяч км — стільки наїздив український телеведучий і продюсер Юрій Горбунов на Range Rover Sport за 2 роки, відколи керує кросовером. Наради, репетиції, прямі ефіри телешоу, зйомки серіалів — як усе встигати? Команда The Ukrainians провела один день із Юрієм Горбуновим та дізналася, що його надихає та як він вимірює успіх сучасного українського кіно.

— Коли тільки вчився водити, повертався з заняття виснажений — одяг можна було викручувати. Інструктори підсміювалися: «Колись будете за кермом відпочивати!» — згадує Горбунов.

Тодішній юнак не вірив, що таке можливо, але 35 років по тому він, тепер одне з головних облич українського телебачення, саме так і почувається. Змінивши декілька авто — від Mitsubishi Lancer, придбаного наприкінці 90-х років на авторинку в Києві (2500 доларів, які він відкладав із зарплати та гонорарів), — до нинішнього Range Rover Sport, переконався: відпочивати за кермом можливо.

2020-й для ведучого та продюсера був наповнений кількома головними теле- та кінопроєктами — «Голос країни», «Танці з зірками», зйомки 2-го сезону серіалу «Великі вуйки», 3-ої частини фільму «Скажене весілля». Поміж тим провів літню відпустку в Туреччині та в Києві опанував нове хобі — закінчив курси шкіперства на вітрильних і
моторних суднах.

Скільки Юрій себе пам’ятає, завжди вчився та відчував до цього жагу. Здобув водійські права всіх трьох категорій, може вільно керувати як легковим авто, так і вантажівкою, мотоциклом, а тепер, після курсів, ще й вітрильником. Любить соцмережі, на карантині завів «тік-ток».

Озираючись на своє життя, Горбунов усвідомлює: він ніколи не боявся пробувати щось нове. Так свого часу він — без особливої драматизації — вступив до інституту Карпенка-Карого, обійшовши 83 людини, що претендували на 1 місце (перед тим для допуску слід було пройти театральне прослуховування). До того він не відвідував навіть шкільного драмгуртка — натомість полюбляв велоспорт, боротьбу, плавання.

Після навчання повернувся до Івано-Франківська і 5 років відпрацював в обласному театрі. Це були важкі 90-ті, і Юрій крутився як міг: паралельно працював на радіо, вів концерти. Однієї миті вирішив, що треба щось змінювати. Зібрався до Києва, ходив на кастинги, слухав відмови — пробивався, щоб зрештою знайти себе як ведучого на тодішньому «Першому національному».

Дебютний прямий ефір Горбунова відбувся на програмі «Щасливий дзвінок» у 1999 році. Далі був «Підйом» — розважальне ранкове телешоу, яке Юрій вів разом з Марією Єфросиніною. Щоденні підйоми о 4:30 ранку і далі чотири години прямого ефіру — таким був графік Горбунова 6 років поспіль, поки вів програму.

— Прокинутися було найважчим тоді, — каже телеведучий. За біоритмом він сова, але, каже, ті практично нічні підйоми допомогли проявити себе. — Є кайф у тому, щоб із раннього ранку, з 6:30, працювати в кадрі — тоді показуєш себе таким, яким ти є насправді. Вечорами я відпрацьовував на корпоративах і тільки у вихідні міг відіспатися.

Амбіція продюсувати фільми з’явилася у Юрія кілька років тому, дебютом стала роль креативного продюсера серіалу «Великі вуйки» на телебаченні. Горбунов узяв собі за мету розвивати ринок української комедії, вбачає роботу в цьому жанрі своєю конкурентною перевагою.

— Це складніший жанр, аніж драма, — вважає Юрій. — Людей важче змусити щиро сміятися, ніж викликати в них сльози. Рейтинги свідчать про те, що продукт заробляє. Якісне кіно дивитимуться всюди. Я хочу бути першим, хто зруйнує стереотипи — і українських глядачів, і кінотеатрів, — що українське кіно нецікаве, несмішне.

Факти підтверджують тезу: продаж фільму за франшизою в країни Балтії, прокат у кінотеатрах Грузії та Румунії. Перша частина «Скаженого весілля» встановила рекорд касових зборів в історії сучасного українського кіно: приблизно 55 мільйонів гривень.

Повний текст інтерв’ю з Юрієм Горбуновим за посиланням.

Фото:The Ukrainians

Про Land Rover
З 1948 року Land Rover виробляє оригінальні кросовери 4x4. Весь модельний ряд демонструє надзвичайно широкі можливості. Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar та Range Rover Evoque – кожна з моделей є визначальною для світових секторів кросоверів, адже 80% модельного ряду експортується до більше ніж 100 країн.
Про офіційного імпортера
«Віннер Імпортс Україна Лтд.» є одним із лідерів вітчизняного автомобільного бізнесу, що понад 27 років веде успішну діяльність в Україні. Наша дилерська мережа, яка офіційно представляє Ford, Volvo, Jaguar, Land Rover, Porsche та Bentley, пропонує автомобілі, запчастини, сервісне обслуговування та клієнтський досвід світового рівня у понад 50 дилерських центрах та сервіс партнерах. «Віннер Коледж» навчає та розвиває всіх членів команди «Віннер» задля забезпечення сервісу найвищого рівня. Також «Віннер» будує та обслуговує житлову та комерційну нерухомість. «Віннер» націлений бути прикладом чесного, прозорого і соціально відповідального бізнесу, підвищувати якість життя клієнтів і співробітників, надаючи першокласні товари, послуги та кар'єрні можливості. З детальною інформацією ви можете ознайомитися на сайті www.winner.ua